1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. St. jacobsschelpen met spekjes en limoendressing

St. jacobsschelpen met spekjes en limoendressing

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 09-12-2001

Ingrediënten 2 personen


80 gr gerookt spek in blokjes
sap van 1 limoen
2 el suiker
100 ml olijfolie, extra vergine
zout en peper
4 takjes oregano
8 verse St. Jacobsschelpen
extra: frituur



Recept behoort bij Diner 8 en is een vooraf/vis, samengesteld door Ron Arnold voor Elle Eten, december 2001.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak de spekblokjes tot ze knapperig zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier. Los voor de dressing de suiker op in het limoensap met behulp van een staafmixer. Voeg in een dun straaltje de olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout. Frituur de oregano bij ca. 150?C ongeveer 15 seconden. Laat uitlekken op keukenpapier. Snij de St. Jacobsschelpen in flinterdunne plakjes en waaier de plakjes over twee borden uit. Verdeel de dressing erover, bestrooi met het spek en versgemalen peper en leg er tenslotte de oregano op.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van diner-idee


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van diner-idee
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top