1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. eendenborst

eendenborst

Door: moossie25

  • Nederlands, Feestmaaltijd
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-12-2001

Ingrediënten 2 personen



* 2 eendenborsten * 1 sinaasappel * 3 el vers geperst sinaasappelsap * 1 sjalotje * 1 el olijfolie * 3 el droge witte wijn * 2 el cointreau * el roomculinair * 30 gr boter * 2 dl kippenbouillon * versgemalen peper & zout



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


* Snipper het sjalotje en fruit het glazig in de olie. * Voeg het sinaasappelsap, de wijn en de cointreau toe en laat dit sausje een paar min koken. * Voeg de bouillon toe en laat de saus tot de helft inkoken. * Schil de sinaasappel en snij de parten tussen de velletjes weg. * Laat de partjes in de saus heet worden. * Snij de velkant van de eendenborsten met een scherp schuin in. * Bestrooi de eendenborsten met peper & zout. * Bak eerst de velkant 4 min in de boter en dan de andere kant 2 a 3 min. * Haalde eendenborsten uit de pan en snij eventueel het vet er vanaf. * Snij ze vervolgens schuin in plakjes. * Leg ze op een schotel, samen met de sinaasappelpartjes. * Roer de room door de saus en voeg wat versgemalen peper toe. * Geef de saus er apart bij.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van moossie25
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top