1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. eendenborst

eendenborst

  • Nederlands, Feestmaaltijd
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-12-2001

Ingrediënten 2 personen



* 2 eendenborsten * 1 sinaasappel * 3 el vers geperst sinaasappelsap * 1 sjalotje * 1 el olijfolie * 3 el droge witte wijn * 2 el cointreau * el roomculinair * 30 gr boter * 2 dl kippenbouillon * versgemalen peper & zout



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


* Snipper het sjalotje en fruit het glazig in de olie. * Voeg het sinaasappelsap, de wijn en de cointreau toe en laat dit sausje een paar min koken. * Voeg de bouillon toe en laat de saus tot de helft inkoken. * Schil de sinaasappel en snij de parten tussen de velletjes weg. * Laat de partjes in de saus heet worden. * Snij de velkant van de eendenborsten met een scherp schuin in. * Bestrooi de eendenborsten met peper & zout. * Bak eerst de velkant 4 min in de boter en dan de andere kant 2 a 3 min. * Haalde eendenborsten uit de pan en snij eventueel het vet er vanaf. * Snij ze vervolgens schuin in plakjes. * Leg ze op een schotel, samen met de sinaasappelpartjes. * Roer de room door de saus en voeg wat versgemalen peper toe. * Geef de saus er apart bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van moossie25


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van moossie25
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top