Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. eendenborst

eendenborst

Door: moossie25

  • Nederlands, Feestmaaltijd
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-12-2001

Ingrediënten 2 personen



* 2 eendenborsten * 1 sinaasappel * 3 el vers geperst sinaasappelsap * 1 sjalotje * 1 el olijfolie * 3 el droge witte wijn * 2 el cointreau * el roomculinair * 30 gr boter * 2 dl kippenbouillon * versgemalen peper & zout



Ontdek meer:

Bereidingswijze


* Snipper het sjalotje en fruit het glazig in de olie. * Voeg het sinaasappelsap, de wijn en de cointreau toe en laat dit sausje een paar min koken. * Voeg de bouillon toe en laat de saus tot de helft inkoken. * Schil de sinaasappel en snij de parten tussen de velletjes weg. * Laat de partjes in de saus heet worden. * Snij de velkant van de eendenborsten met een scherp schuin in. * Bestrooi de eendenborsten met peper & zout. * Bak eerst de velkant 4 min in de boter en dan de andere kant 2 a 3 min. * Haalde eendenborsten uit de pan en snij eventueel het vet er vanaf. * Snij ze vervolgens schuin in plakjes. * Leg ze op een schotel, samen met de sinaasappelpartjes. * Roer de room door de saus en voeg wat versgemalen peper toe. * Geef de saus er apart bij.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van moossie25
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top