Zuurvlees

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.

het liefst een dag van te voren klaarmaken, en eten in combinatie met Vlaamse frieten

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 gr riblappen, *40 gr boter, *3 gesnipperde uien, *50 gr verkruimelde ontbijtkoek, * 2 gekneusde laurierblaadjes, * 4 kruidnagels, *2 el tomatenpuree, *1 dl trappistenbier, *1 runderbouillontablet, *peper en zout, beetje maizena
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Vlees in dobbelstenen snijden, voor de rest: zie ingredienten.

Bereidingswijze

Bak de blokken vlees bruin in de boter. Voeg de uien toe en bak 5 min. mee. De ontbijtkoek, laurier, kruidnagels en tomatenpuree erbij. Even meebakken. Trappistenbier en 2,5 dl heet water langs de rand van de pan erbij schenken. Bouillontablet erbij en peper en zout. Het vlees gaarstoven in ca. 3 uur. Proeven of nog zout en peper nodig is. De jus binden met maizena, opgelost in 1 el water.

Serveertip

Vlaamse frieten

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

beauad avatar
beauad

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten