1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Zuurvlees

Zuurvlees

Door: beauad

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 07-12-2001

Ingrediënten 4 personen


600 gr riblappen, *40 gr boter, *3 gesnipperde uien, *50 gr verkruimelde ontbijtkoek, * 2 gekneusde laurierblaadjes, * 4 kruidnagels, *2 el tomatenpuree, *1 dl trappistenbier, *1 runderbouillontablet, *peper en zout, beetje maizena



Het liefst een dag van te voren klaarmaken, en eten in combinatie met Vlaamse frieten

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vlees in dobbelstenen snijden, voor de rest: zie ingredienten.

Bereidingswijze

Bak de blokken vlees bruin in de boter. Voeg de uien toe en bak 5 min. mee. De ontbijtkoek, laurier, kruidnagels en tomatenpuree erbij. Even meebakken. Trappistenbier en 2,5 dl heet water langs de rand van de pan erbij schenken. Bouillontablet erbij en peper en zout. Het vlees gaarstoven in ca. 3 uur. Proeven of nog zout en peper nodig is. De jus binden met maizena, opgelost in 1 el water.

Serveertip

Vlaamse frieten



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van beauad
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top