1. Home
  2. Recepten
  3. Zalm
  4. broccolisoep met zalm

broccolisoep met zalm

  •  , Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-12-2001

Ingrediënten 4 personen


1 struik broccoli van ongeveer 350 gram,
40 gram margarine,
40 gram bloem,
1 liter bouillon (kruidenbouillontabletten),
150 gram zalmfilet,
50 ml slagroom,
zout en peper,
citroensap



Aanrader met diner, verrukkelijk!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de roosjes en de stengels van de broccolli gaar in de bouillon.
Snijd de zalmfilet in dunne reepjes.
Giet de broccoli af maar BEWAAR DE BOUILLON!
Net als bij de italiaanse tomatensoep is de basis een roux.
Dit wordt als volgt gemaakt.
Smelt de margarine in de pan.
Doe in een keer de bloem erbij en roer dit tot een egale massa.
Giet 1/4 deel van de bouillon erbij, laat dit aan kook komen en giet tenslotte de overgebleven hoeveelheid erdoor. Nu is de roux klaar.

Als de soep aan de kook is gekomen, voeg je de broccoli en slagroom toe.
Laat de soep heel even opnieuw aan de kook komen. Neem de pan van het vuur en voeg de zalm toe.
Laat de soep ongeveer 8 minuten staan, met het deksel op de pan. Nu is de zalm gaar.
Eventueel kun je de soep op smaak brengen met zout, peper en citroensap.

Serveertip

Lekker met een knapperig stokbroodje



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marijma


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marijma
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top