gevulde perziken met room

  • Nederlands, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-12-2001

Een heerlijk fris nagerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
? 2 blikken perziken op vruchtensap (a ca. 415 g)
? 150 g amandelspijs (a 300g, Baukje)
? 1 sinaasappel
? 4 eetlepels sinaasappellikeur ? 75 g pistachenootjes ongepeld
? 1 bekertje creme fraiche (125 ml)

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
? ovenschaal ca. 30 x 40 cm

Voorbereiding

In zeef perziken laten uitlekken en met bolle kant naar onder in ovenschaal leggen. Amandelspijs in kommetje verkruimelen. Sinaasappel goed schoonboenen en schil boven spijs raspen. 2 Eetlepels likeur erdoor mengen. Holtes van perziken vullen met spijsmengsel. Sinaasappel uitpersen en rest van likeur door sap mengen. Over gevulde perziken schenken. Pistachenootjes pellen, kort onder koud water afspoelen en grof hakken. Over perziken strooien.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 ?C of gasovenstand 4. Perziken in oven in ca. 12 minuten goed warm laten worden en licht laten kleuren. Intussen sinaasappelsap door creme fraiche kloppen. Perziken op vier bordjes zetten en roommengsel ernaast scheppen.

Serveertip

Bevat per eenpersoonsportie:
energie 430 kCal - eiwit 7 g
vet 27 g - koolhydraten 40 g

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten