1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. scones

scones

Door: butterfly999

  • Engels, Brood
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 07-12-2001

Ingrediënten


225 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
mespunt zout
1,5 dl melk
50 gram suiker
50 gram boter of margarine



In Engeland is een teaparty zonder scones niet compleet. Scones worden bij voorkeur vers gebakken en warm gegeten. Ze worden opengebroken(gesneden) en daarop roomboter en van een laagje 'clotted cream' en jam voorzien. Gebruik in plaats van de hier nauwelijks verkrijgbare 'clotted cream' met wat suiker lobbig geslagen slagroom, of creme fraiche waar wat poedersuiker door is geroerd.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe het bakmeel, het bakpoeder en het zout in een kom. Snijd de boter met twee messen door dit mengsel. Voeg, als het een kruimelig deeg is geworden, de melk en de suiker toe. Meng alles snel door elkaar en rol het deeg uit tot een lap van circa 2 cm dik. Steek er met een uitsteekvormpje of een glas rondjes uit met een doorsnee van 5 cm. Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat ( of op een speciale scones-plaat) en bestrijk ze met melk voor glans en bak ze in 10 tot 15 minuten gaar en goudbruin. De scones moeten stevig aanvoelen als ze aan de zijkant worden ingedrukt. Laat ze op een rooster iets afkoelen en serveer ze bij voorkeur warm. Eet ze in ieder geval dezelfde dag op.

Serveertip

Met thee



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van butterfly999
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top