chili de patatas (aardappelchili)

  • Fusion, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-12-2001

Het kost wat tijd, maar daar heb je een geweldig smakelijke maaltijd voor terug

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
? 800 gram schouderkarbonades zonder bot
? 2 eetlepels bloem
? 2 uien
? 4 teentjes knoflook
? 1 rode peper
? 1 eetlepel maizena
? 2 theelepels chilipoeder
? 1 theelepel komijnpoeder
? 1 theelepel oregano
? 500 g vastkokende aardappels
? 3 vleestomaten
? 150 g chorizo (plakjes vleeswaren)
? half bosje bladselderij
? 1 pot vleesfond (380 ml)
? 2 laurierblaadjes
? 3 eetlepels olijfolie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

? Vlees in blokjes snijden van ca. 2 cm.

? Omschudden met bloem.

? Uiten en knoflook pellen en fijnhakken.

? Peper wassen, schoonmaken, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in dunne ringetjes snijden.

? In kommetje maizena, chilipoeder, komijn en oregano vermengen.

? Aardappels schillen en in blokjes van ca. 2 cm snijden.

? Tomaten wassen en in blokjes snijden.

? Chorizo in reepjes snijden.

. Bladselderij fijn snijden

Bereidingswijze

? In stoofpan 2 eetlepels olie verhitten
? Vlees op hoog vuur al omscheppend bruin bakken.
? Met schuimspaan uit pan nemen en apart houden.
? Rest van olie toevoegen en uien, knoflook en peperringetjes ca. 2 minuten fruiten.
? Vlees in pan terugdoen en ca. 10 minuten bakken.
? Pan afblussen met vleesfond en aan de kook brengen.
? Laurierblaadjes toevoegen en afgedekt ca. 20 minuten zachtjes stoven.
? Aardappelblokjes toevoegen en ca.15 minuten koken.
? Tomatenblokjes en chorizo toevoegen en ca. 5 minuten meekoken.
? Maizenamengsel losroeren met water, toevoegen aan stoofvocht en blijven roeren tot lichtgebonden saus ontstaat.
? Selderijgroen aan de stoofpot toevoegen.

Serveertip

Serveren met maisbrood

Laatste reacties

akontoleon avatar
akontoleon 17-12-2001

Lijkt me heerlijk. Alleen hier in Griekenland is geen vleesfond te vinden , hoe zou dit opgelost kunnen worden? Groetjes Annelies

jacoliengarde avatar
jacoliengarde 15-12-2001

Echt heel lekker, we hebben hem vanavond gegeten en zelfs Edwin vond hem zalig en heeft een vol bord op. Maar veel werk was het niet hoor, wat dat betreft ben ik wel wat gewend;-)))) We houden hem erin en zullen hem deze winter zeker vaak maken. Groetjes Wim.

jacoliengarde avatar
jacoliengarde 13-12-2001

Recept mee genomen lijkt mij heel erg lekker, als we hem gemaakt hebben hoor je het wel. Groetjes Wim.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten