1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. perentaart

perentaart

Door: mrs-santa

  • , Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 06-12-2001

Ingrediënten


200 g bloem25 g witte basterdsuikerzout125 g koude boter
1 ei4 stevige handperen, geschild en in parten60 g boter
85 g suikervanille-ijs(slagroom)



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kneed een soepel deeg van de bloem met de suiker, een mespunt zout, de
boter, het losgeklopte ei en 1 eetlepel koud water.Voeg eventueel
nog wat water toe.Laat het deeg verpakt in huishoudfolie 30 minuten
in de koelkast rusten.Rol het uit tot een lap met een doorsnee van
ca 26 cm.laat de boter zachtjes smelten en meng de boter met 60 g
suikerLaat de suiker oplossen en het geheel goudbruin kleuren.

Bereidingswijze

Schenk het in een lage taartvorm (doorsnee ca 20 cm) en verdeel de
peer parten erover.Bestrooi met de rest van de suiker.Dek het
af met de deeglap en stop het deeg tussen de randen van de vorm en het
fruit.Bak de taart in een voorverwarmde oven (200 graden) in ca. 45
minuten goudbruin en gaar.Laat hem 15 minuten rusten.

Serveertip

Keer hem op een schaal en serveer warm met een bolletje ijs (en
slagroom).Prettig Kerstfeest!



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mrs-santa
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top