Rollade met groene salsa
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Redelijk makkelijk hoofdgerecht voor de kerst
Ingrediënten 4 personen
30 gram boter,1 varkensfiletrollade(ca.750 gram),1 dl rosewijn,5 teentjes knoflook,5 takjes rozemarijn,1 avocado,1/2 courgette,1/2 pot groene pesto(a 190 gram,Grand'Italia),1 eetlepel frambozenazijn,zout,peper.Benodigdheden
Een braadpan om de rollade in te braden.
Voorbereiding
De bereidingstijd is ca. 20 minuten en de braadtijd ca. 1 uur.
Bereidingswijze
Verhit de boter in een braadpan en bak de rollade in ongeveer 10 minuten rondom aan.*Haal hem uit de pan en blus het vet af met de wijn.*Pel de knoflook en halveer de teentjes in de lengte.*Leg de rollade terug in de braadpan met de knoflook en de rozemarijn en braad hem afgedekt in ca. 1 uur gaar.Keer de rollade regelmatig om.*Schil de avocado,halveer hem en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.*Was de courgette en snijd hem ook in kleine blokjes.*Schep de pesto door de avocado en courgette.*Breng op smaak met de frambozenazijn,zout en peper.*Verwarm de salsa tot lauwwarm en serveer hem bij de rollade.EET SMAKELIJK!!!
Serveertip
Wijnadvies: Cabernet Sauvignon Merlot,Franse rode wijn.