1. Home
  2. Recepten
  3. Tulband
  4. tulband

tulband

Door: smullen-met-de-kerst

  •  , Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 06-12-2001

Ingrediënten 6 personen


1 sinaasappel
100 gr gewelde abrikozen
125 gr rozijnen
50 gr pijnboompitten
2 takjes rozemarijn
1 pak witbrood
2 eetl witte basterd suiker
1 theel gemalen kardemon
3 eetl olijfolie 25 gr roomboter
poedersuiker


Verder heb je nodig


Tulbandvorm


Variatie met abrikzoen en pijnboompitten

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Sinaasappel goed schoonboenen en schil boven kom eraf raspen. Sinaasappel uitpersen. Abrikozen in stukjes knippen. In pan sinaasappelsap met 1 dl water, rozijnen en abrikozen aan de kook brengen en ca. 10 minuten zachtjes verwarmen en vocht laten verdampen. Ca. 5 minuten laten afkoelen. In droge koekenpan pijnboompitten goudbruin roosteren. Op bordje laten afkoelen. Tulbandvorm dun invetten. In kom brood mix, rozemarijn, sinaasappelrasp, suiker en kardemon door elkaar mengen. Met mixer olie en 3 dl handwarm water erdoor mengen. Blijven mengen tot soepel elastisch deeg ontstaat. Rozijnenmengsel erdoor mengen. Deeg tot worst vormen en in tulbandvorm leggen. Afdekken met aluminiumfolie en op warme plaats ca. 30 minuten laten rijzen.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200o C. Brood met folie in midden van oven ca. 20 min bakken. Folie eraf en nog 10 min. Uit oven ca. 5 min laten afkoelen. Boter erop plus poedersuiker



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smullen-met-de-kerst
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top