Chocolade'flan' met peer en pistache

  • Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-12-2001

Lekker nagerecht met koffie chocolade en peer.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
40 gram suiker,
40 gram bittere chocolade ,
2 dl melk ,
1 theelepel instantkoffie ,
1 ei,
1 peer ,
1 eierdooier ,
1 eetlepel citroensap,
20 gram pistachenoten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
4 soufflevormpjes a inhoud ca. 1,5 dl of 4 ovenbestendige koffiekopjes
aluminiumfolie
ovenschaal inhoud ca. 1,5 liter

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 175 graden C of gasovenstand 3.

Bereidingswijze

In steelpan suiker gelijkmatig over bodem verdelen, 2 theelepels water toevoegen en op middelhoog vuur tot lichtbruine karamel koken (niet roeren). Intussen met keukenmes

chocolade in kleine stukjes snijden. Pan van vuur nemen en melk langzaam

toevoegen. Pan terugzetten op laag vuur en al roerend karamel oplossen. Chocolade

en instantkoffie toevoegen en al roerend oplossen.Van vuur af ei en eierdooier

toevoegen en met garde erdoor kloppen. Mengsel in vormpjes of kopjes schenken.

Vormpjes in ovenschaal zetten en schaal vullen met warm water tot vormpjes half

onderstaan. Vormpjes afdekken met aluminiumfolie en boven elk vormpje klein

gaatje prikken. In midden van oven in ca. 25 minuten garen. Vormpjes uit schaal

nemen en afgedekt ca. 10 minuten tot lauwwarm laten afkoelen. Intussen peer

schillen, halveren, klokhuis verwijderen. en in kleine blokjes snijden. Blokjes

besprenkelen met citroensap. Pistachenootjes grof hakken en mengen met

peerblokjes. Mengsel verdelen over vormpjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten