1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. indische niertjes

indische niertjes

Door: zsegi

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-12-2001

Ingrediënten


2 niertjes
water
3-4 eetl. azijn
3 eetl. olie
10 sjalotjes of twee grote uien gesnipperd
3 eetl. kecap zoet
heet water
zout naar smaak
4 eetl. santen
2 theel. citroensap
30gr. chinese vermicelli
2 takjes peterselie
2 teentjes knoflook
2 theel. zwarte peper korrels
2 groene pepers
stukje gember of 1/2 theel. gemberpoeder
3 kruidnagels
1 theel. bruine suiker


Verder heb je nodig


Vijzel


Ontdek meer:

Voorbereiding

Knoflook, peperkorrels, groene pepers, gember, kruidnagels, bruine suiker fijnstampen met de vijzel.
Niertjes ong. 20 minuten wegzetten in een mengsel van water (Niertjes moeten helemaal onder staan) en 3-4 eetlepels azijn. Dan de niertjes in dobbelsteentjes snijden.

Bereidingswijze

Sjalotjes of uien samen met de fijngestampte ingredienten ong. 1 min fruiten.
Niertjes, kecap, heet water en zout toevoegen.
De niertjes moeten onder staan en in gesloten pan gaar worden.
Santen en citroensap bijschenken ong. 5-6 min al roerend laten koken.
Meng de vermicelli en de peterselie door het gerecht.

Serveertip

Warm serveren met witte rijst, groenten en sambal



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zsegi
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top