1. Home
  2. Recepten
  3. Oostenrijkse keuken
  4. Linzensoep
  5. Linzensoep

Linzensoep

  • Oostenrijks, Lunch/Brunch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-12-2001

Ingrediënten 4 personen


-6tot8 eetl.olie,-150gr.kleingesneden rookspek,-1 fijngesneden grote ui,-1 fijngesneden teentje knoflook,-100 gr.in kleine dobbelsteentjes gesneden bleek-of knolselderij,-100 gr.in kleine dobbelsteentjes gesneden wortel,-1/2 klein gesneden prei,-2 laurierblaadjes,-klein stukje foelie,-4 kruidnagels,-klein takje tijm,-peper uit de molen,-1 glas witte wijn,-1.5 liter kippenbouillon,-400 gr.voorgeweekte linzen,-1/2 bosje grof gesneden bladselderij.



Deze soep at ik voor het eerst toen ik 'n keer in Oostenrijk op vakantie was.Een aardige Chefkok liet mij zien hoe hij deze soep maakte,sinds die tijd maak ik 'm ook zo.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet de linzen een dag van te voren in de week in ruim water.Zet alle mogelijke materialen en gereedschappen van te voren klaar

Bereidingswijze

-verhit de olie in een grote pan,-voeg op volgorde een voor een alle grondstoffen toe onder voortdurend roeren,behalve de bladselderij,-laat het geheel 45 minuten zachtjes pruttelen,-een paar minuten voor het serveren voeg je de gesneden bladselderij toe.

Serveertip

Bak een paar stukken [stok]brood goudgeel aan in een paar lepels olie.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kokenmetluigi


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kokenmetluigi
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top