Soezenbeslag

  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 05-12-2001

Pate a choux is net als bechamelsaus een van die snelle,gemakkelijke en bruikbare zaken die iedere kok moet kunnen maken

Deel dit recept

Ingrediënten
VOOR CA 500 GR;

1/4 liter water

6 eetl.boter

mespunt peper

1 tl zout

snufje nootmuskaat

125 gr bloem

4 grote eieren
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Steelpan met dikke bodem inhoud 11/2 liter

Bereidingswijze

Breng het water aan de kook met boter,peper,zout en nootmuskaat en laat zachtjes koken tot de boter is gesmolten.

Neem de pan van het vuur en giet er onmiddelijk alle bloem ineens bij.

Klop enkele seconden kracchtig met een houten spatel of lepel om het geheel grondig te vermengen.

Klop dan 1-2 min.op een middelhoog vuur tot het mengsel als een bal loslaat van de kanten en de bodem.

Neem de pan van het vuur en maak met de lepel een kuil in het midden van het deeg.

Breek een ei in de kuil,klop het door het deeg totdat het geheel is opgenomen.

Klop de rest van de eieren op de zelfde manier erdoor.

Het derde en vierde ei zullen langzamer worden opgenomen.

Klop dan iets langer en zorg ervoor dat het een goed vermengde en gladde massa wordt.

Serveertip

Met kaas vermengd,krijgt U soesjes voor hors d'oevres.Met suiker kun je roomsoezen van maken,door aardappelpuree worden het gnocchi, en met gemalen vis,kalfsvlees of kip wordt het een quenelle

Laatste reacties

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 16-04-2009

Een goed recept met duidelijk beschreven bereidingswijze. Margrit

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten