1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. RISOTTOTAARTJE MET KAASKRULLEN EN OESTERZWAMMEN

RISOTTOTAARTJE MET KAASKRULLEN EN OESTERZWAMMEN

  • , Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 05-12-2001

Ingrediënten 4 personen


1 ui
1 teentje knoflook
2 courgettes
5 ? eetl olijfolie
2 bakjes oesterzwammen a 150 gr
1 blikje artisjokharten 400 gr
1 eetl zongedroogde
tomatentapenade
300 risottorijst
1 dl witte wijn
1 groentebouillontablet
150 gr Tete de moine(kaas)
peper
keukenpapier
uitsteekring ? 8 cm



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen. Courgettes wassen en in lengte halveren.
Van snijkant van de courgette met kaasschaaf vier plakjes afschaven.Rest van de courgettes in blokjes snijden. Grillpan dun inwrijven met ? eetl olijfolie en courgetteplakjes enkele seconden om en om grillen.Courgette blokjes in grillpan ca 5 minuten al omscheppend grillen.Uit pan nemen en laten afkoelen. Oesterzwammen schoonvegen met keukenpapier.Artisjokken laten uitlekken en in vieren snijden. Tapenade en 1 eetl olijfolie door elkaar roeren.

Bereidingswijze

In pan 3 eetl olijfolie verhitten en ui en knoflook ca 1 minuut zachtjes fruiten.
Rijst erdoor scheppen en ca 2 minuten al omscheppend bakken tot korrels glazig zijn.
Wijn toevoegen, laten verdampen en vervolgens beetje bij beetje 8 dl water toevoegen.
Bouillontablet erboven verkruimelen. Rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar koken.
Laatste 5 minuten courgetteblokjes meewarmen.
In tussen kaas met slinger in krullende plakjes schaven. Helft door risotto roeren. Op smaak brengen met zout en peper.

Serveertip

Vier borden voorverwarmen. In koekenpan 1 eetl olijfolie verhitten en oesterzwammen op hoog vuur ca 3 minuten bakken. Artisjokken toevoegen en ca 3 minuten zachtjes meebakken. Op smaak brengen met zout en peper.
Intussen risotto taartjes maken. Ring in midden op bord plaatsen. Courgetteplakjes aan binnenkant tegen de ring leggen. En ring vullen met risotto. Risotto met lepel gladstrijken en ring voorzichtig omhoog trekken. Op dezelfde manier de andere taartjes maken. Rest van de kaaskrullen in kring op risotto leggen. Oesterzwammen en artisjokpartjes naast risotto leggen. Tomatentapenade eromheen druppelen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van laura-d


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van laura-d
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top