1. Home
  2. Recepten
  3. Noten-spijstulband

Noten-spijstulband

Door: smullen-met-de-kerst

  •  , Banket
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 04-12-2001

Ingrediënten 6 personen


30 gr gist
1 dl melk
500 gr bloem
snufje zout
1 theelepel gemberpoeder
snufje kruidnagelpoeder
3 eieren
200 gr pecannoten
100 gr amandelspijs
1 dl rum
poedersuiker en kaneel



Rijk gevulde tulband, net ff anders

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verbrokkel de gist in de lauwwarme melk en laat het 10 minuten rusten. Zeef de bloem met wat zout, gemberpoeder en kruidnagelpoeder in een kom en schenk het gistmengsel in het midden. Voeg de eieren toe en kneed een soepel deeg. Laat het onder een vochtige doek ca. 1 uur rijzen op een warme plaats. Hak de pecannoten grof. Roer de spijs zacht met de rum en schep de noten erdoor. Rol het deeg uit tot een langwerpige lap en schep het spijsmengsel erop. Vouw het deeg enkele malen dubbel en kneed tot de vulling is opgenomen in het deeg. Vorm een rol van het deeg en leg die in een ingevette tulbandvorm. Druk de uiteinden goed tegen elkaar. Leeg het deeg opnieuw ca. 1 uur rijzen.

Bereidingswijze

Bak de tulband in ca. 1 uur in een voorverwarmde oven (175 C) tot hij goudbruin en gaar is.Laat hem afkoelen en bestuif hem met poedersuiker en kaneel.



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smullen-met-de-kerst
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top