1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. wilde eend met sinaasappel

wilde eend met sinaasappel

  • Internationaal, Feestmaaltijd
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 04-12-2001

Ingrediënten 2 personen


1-2 wilde eenden, zout en peper of wildkruiden, 100 gr boter, 1 1/2 dl water of sinaasappelsap, 1 eetl Grand Marnier en twee sinaasappelen.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Voorverwarmde schaal

Bereidingswijze

Bestrooi de eend met zout en peper. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de eend rondom bruin. Plaats een deksel op de pan en braad de eend, gedurende 60 min. Keer de eend regelmatig en bedruip met het braadvocht. Snijd de sinaasappelschil zonder het wit in dunne reepjes en kook deze in 1 1/2 dl water of sinaasappelsap en Grand Marnier gedurende ongeveer 5 min. Voeg dit laatste 10 min van de braadtijd toe. Snijd het sinaasappelvruchtvlees in partjes.

Serveertip

Serveer de eend op een voorverwarmde schaal en verwarm de partjes nog even in het braadvocht.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dinner1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dinner1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top