1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. tonijnsalade met rode ui

tonijnsalade met rode ui

  • , Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-12-2001

Ingrediënten 4 personen


4 hardgekookte eieren2 rode uien, in dunne ringen gesneden300 g. sperziebonen2 blikjes tonijn3 el. olijfolie4 tomaten200 g. gemengde sla2 el. pestosausslaolieazijnmosterdpeperzwarte olijven



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de sperzieboontjes gaar en laat ze afkoelen. Pel de eieren en snij ze in partjes. Laat de tonijn uitlekker. Snij de tomaten in stukjes. Maak een dressing van slaolie, azijn, mosterd en peper.

Bereidingswijze

Meng de sla met de ui, de boontjes en de stukjes tomaat. Verdeel dit over 4 borden. Verdeel de dressing erover. Verdeel de tonijn over de salade. Verdeel de pesto over de tonijn. Garneer met olijven.

Serveertip

Serveer de salade met partjes citroen.
In plaats van verse boontjes kun je boontjes uit blik gebruiken. Ook lekker is om een stukje komkommer in plakjes te snijden en aan de sla toe te voegen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van carlajan


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van carlajan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top