1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Bloemkool
  5. bloemkool met kerriesaus

bloemkool met kerriesaus

  • , Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-12-2001

Ingrediënten 4 personen


1 bloemkool (ca 750 g.)250 g. gesnipperde schouderham1 el. kerrie2 dl. melk20 g. boter en boter voor het invetten30 g. bloem100 g. geraspte kaaspepernootmuskaatzout


Verder heb je nodig


Oven, voorverwarmd op 200 graden; ovenschaal;
vergiet


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de bloemkool schoon, verdeel hem in roosjes en was deze. Kook de bloemkoolroosjes 7 min. in licht gezouten water. Giet af, maar bewaar het kookvocht. Maak een roux van de boter en de bloem. Voeg hier kerrie, 1 dl. kookvocht van de bloemkool en de melk toe, en breng de saus al roerende aan de kook. Voeg de helft van de kaas en de ham toe. Breng op smaak met peper en nootmuskaat.

Bereidingswijze

Beboter de ovenschaal en schep de uitgelekte bloemkoolroosjes hierin. Giet de saus eroverheen, strooi de rest van de kaas erover en gratineer het gerecht in de oven.

Serveertip

Lekker met kip en gebakken aardappels.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van carlajan


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van carlajan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top