balluchon van zalm en garnalen

  • Frans, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-12-2001

fijn vis balletje op spinazie met een heerlijke saus

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 plakjes gerookte zalm, 300 gram kabeljauw, 100 gram gepelde garnalen, 1 eiwit 1 dl room, 500 gram spinazie
Voor de saus: 1 ui (kleine stukjes), 1 laulierblaadje, witte wijnazijn met basilicum, 1 dl witte wijn, 4 dl visbouillion, 2 dl room, 50 gram roomboter,
1 tomaat op kleine blokjes, en een teentje knoflook, tuinkruiden dille basilicum,bieslook, (fijngehakt)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
4 stukjes aluminiumfolie ( min. 25 x 25 cm)
en een keukenmachine.

Voorbereiding

Pureer de kabeljauw in de keukenmachine, voeg
het eiwit en de room al draaiende toe, weinig peper en zout toevoegen.
De aluminiumfolie openleggen,insmeren met gesmolten boter, en gerookte zalm uitleggen, de visfarce eroverheen uitstrijken, bedekken met laagje drooggemaakte en geblanseerde spinazie, nog een laagje visfarce en daarop een lepeltje garnalen, puntjes van de folie bij elkaar nemen en voorzichtig een pakketje maken, laten opstijven in de koelkast.

Bereidingswijze

De overige spinazie licht blanseren,en afgieten in vergiet. De Vis bolletjes (paketjes) 10 a 12 min zachtjes in een bodempje niet kokend water pocheren.
Voor de saus uitjes aanzetten, wanneer glazig, laurier, knooflook en witte wijnazijn toevoegen, opkoken, witte wijn er bij, inkoken, bouilion en room erbij en laten trekken, saus zeven, monteren met blokje's koude boter

Serveertip

Op de verwarmde bordjes in het midden de spinazie verdelen, Visbaaltje voorzichtig uit folie nemen en op de spinazie leggen, met de gladde kant naar boven, Nu de tuinkruiden en de blokjes tomaat bij de saus voegen en er rond dresseren.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten