Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Soep
  5. Soep

Soep

Door: bums

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-12-2001

Ingrediënten 4 personen


? 1 l. bouillon (van een blokje), 1 ui, ? 1 pond winterpeen, ? 1 pond aardappels, 1 blik witte bonen, 1 appel, ? 250 gr. metworst, ? 4 eetl. creme fraiche, (verse) peterselie, tabasco, peper en zout


Verder heb je nodig


Pan, goed mes


Pittig soepje dat verwarmt en vult!!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snipper de ui, maak de wortel en aardappel schoon en snij ze in blokjes, snij de metworst in schijfjes. Klop door de creme fraiche tabasco, peper (en ietsje zout) naar smaak. Laat de witte bonen uitlekken. Schil en snij de appel vlak voor het verwerken in blokjes!

Bereidingswijze

Bak de ui in wat bakboter glazig, voeg de bouillon toe en breng alles aan de kook. Voeg de aardappels en peen toe en kook nog ? 20 minuten, voeg de bonen, metworst en de appel toe en kook nog ? 10 minuten. Voeg peterselie toe en serveer met op elke portie een eetlepel creme fraiche.

Serveertip

Lekker met stokbrood of Turks brood met kruidenboter of gewoon lekker grof bruinbrood. Je kunt in plaats van metworst ook goed rookworst nemen!



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bums
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top