1. Home
  2. Recepten
  3. Scandinavische keuken
  4. Saffranbullar

Saffranbullar

  • Scandinavisch, Brood
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 04-12-2001

Ingrediënten


10 dl. tarwebloem
halve theelepel zout
1 zakje saffraan
75 gram boter
50 gram gist
250 ml. melk
100 ml. witte baksiroop
2 eieren

voor de vulling:
150 gram amandelspijs
100 gram boter

voor de garnering:
poedersuiker



Saffraanbroodjes

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de bloem, het saffraan en het zout in een deegkom.
Meng dit goed door elkaar.
Verwarm de melk en de siroop tot ongeveer 37 graden.
Los de gist op in de melk en giet het geheel bij het bloemmengsel.
Voeg de eieren toe en kneed het deeg tot het loslaat van de zijkant van de kom.
Strooi wat bloem over het deeg, dek het af met een theedoek en laat het deeg rijzen in ongeveer 30 minuten.

Meng ondertussen de amandelspijs met de boter.

Neem het gerezen deeg en leg op een met bloem bestrooid aanrechtblad.
Maak er een rol van en verdeel die in 24 stukken die even groot zijn.
Maak van elk deel een ronde bol.
Maak een holletje in elke bol en verdeel de vulling over de bollen.
Druk de bollen daarna weer zorgvuldig dicht zodat de vulling er niet uit kan lekken tijdens het bakken.
Vet een bakplaat in met boter of leg er vetvrij papier over.
Leg de bollen op de bakplaat met een tussenruimte van ongeveer 1 cm.
Laat ze zo rusten onder een doek voor 20 minuten.

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
Smeer de bollen in met gesmolten boter.
Doe de bakplaat met de bollen in het midden van de oven en bak de bollen gaar in ongeveer 25 minuten.
Laat de bollen afkoelen op de bakplaat.
Strooi voor het serveren poedersuiker over de bollen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van scandinavie


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van scandinavie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top