1. Home
  2. Recepten
  3. Scandinavische keuken
  4. Tomatsill

Tomatsill

  • Scandinavisch,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 04-12-2001

Ingrediënten


4 schoongemaakte maatjesharingen
2 sjalotjes, in ringetjes
4 augurken, in schijfjes
2 eetlepels groene olijven

voor de marinade:
1 eetlepel olie
3 eetlepels suiker
2 eetlepels tomatenpuree
3 eetlepels witte wijnazijn
1 theelepels zwarte peperkorrels, licht gekneusd



Haring in tomatensaus. Bron: De Zweedse keuken.nl

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm voor de marinade de olie in een pannetje met een dikke bodem.
Roer de suiker erdoor en fruit de suiker ongeveer 1 minuut mee.
Roer de tomatenpuree erdoor en verwarm alles al roerend zachtjes 2 minuten.
Roer de azijn, de peperkorrels en 100 ml water erdoor en breng het geheel aan de kook.
Laat de marinade afkoelen.

Bereidingswijze

Snijd de haringen elk in 3 stukken.
Leg ze afwisselend met de sjalotjes, de augurken en de olijven in een glazen pot.
Marineer de haringen in de koelkast voor ongeveer 4 uur.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van scandinavie


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van scandinavie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top