Tong-zalmrolletjes met kreeftensaus

  • Belgisch, Voorgerecht
  • 30-60 min.

ongelooflijk voorgerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 13 recipe.people
26 tong-zalmrolletjes(diepvries)
40 springkrab-staartjes(diepvries)
400 gram gerookte zalm
6 deciliter droge witte wijn
12 eetlepel kreeftensoep
300 gram mascarpone kaas
Sap van 1 limoen
peper en zout
Garnituur:

600 gram broccoli-roosjes
2 eetlepel boter

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

De dag voordien:
Wikkel de diepgevroren rolletjes in een reepje gerookte zalm.
Laat de Springkrab-staartjes ontdooien op kamertemperatuur.
Leg de rolletjes op de rooster van
een vispan kruid met peper en zout

Bereidingswijze

De dag zelf:

Breng in de vispan de witte wijn aan de kook,zet het rooster met de visrolletjes er op,op de vispan.Dek af en laat 10 tot 20 minuten stomen.Leg er de laatste 2 minuten de springkrab-staartjes bij om te verwarmen.
Neem de rooster weg en hou warm.
Laat het kookvocht goed doorkoken.Voeg de kreeftensoep,de mascarpone kaas en het limoen-sap toe.Laat verder inkoken tot u een gebonden saus krijgt.
Stoom intussen de broccoli beetgaar.Giet af en schep er voorzichtig de boter door.

Serveertip

Afwerking:
Schep een spiegel saus op elk bord en schik er de visrolletjes op.Verdeel er de springkrab-staarten over en versier met de broccoli.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

nana_c avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten