Tong-zalmrolletjes met kreeftensaus
- Belgisch, Voorgerecht
- 30-60 min.
ongelooflijk voorgerecht
Ingrediënten 13 personen
26 tong-zalmrolletjes(diepvries)40 springkrab-staartjes(diepvries)
400 gram gerookte zalm
6 deciliter droge witte wijn
12 eetlepel kreeftensoep
300 gram mascarpone kaas
Sap van 1 limoen
peper en zout
Garnituur:
600 gram broccoli-roosjes
2 eetlepel boter
Voorbereiding
De dag voordien:
Wikkel de diepgevroren rolletjes in een reepje gerookte zalm.
Laat de Springkrab-staartjes ontdooien op kamertemperatuur.
Leg de rolletjes op de rooster van
een vispan kruid met peper en zout
Bereidingswijze
De dag zelf:
Breng in de vispan de witte wijn aan de kook,zet het rooster met de visrolletjes er op,op de vispan.Dek af en laat 10 tot 20 minuten stomen.Leg er de laatste 2 minuten de springkrab-staartjes bij om te verwarmen.
Neem de rooster weg en hou warm.
Laat het kookvocht goed doorkoken.Voeg de kreeftensoep,de mascarpone kaas en het limoen-sap toe.Laat verder inkoken tot u een gebonden saus krijgt.
Stoom intussen de broccoli beetgaar.Giet af en schep er voorzichtig de boter door.
Serveertip
Afwerking:
Schep een spiegel saus op elk bord en schik er de visrolletjes op.Verdeel er de springkrab-staarten over en versier met de broccoli.