Aardappeltortilla

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-12-2001
  • Aardappeltortilla

    Aardappeltortilla

    Aardappeltortilla

Aardappeltortilla
Voor dit ogenschijnlijke simpele gerecht is het echt heel belangrijk dat de aardappels bijna gaar zijn en dat je werkt met een hele hete schoongemaakte koekenpan. Serveer deze tortilla koud of warm. Eventueel kun je de tortilla ook op een stokbroodje (boccadillas) serveren. In Spanje aten we dit `s avond voor het slapen gaan.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 kop olijfolie
4 grote aardappelen, geschild en in plakjes van 3 mm
1 grote ui, in dunne ringen
grof zout
4 grote eieren
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verhit de olie in een koekenpan met een anti-baklaag en diameter van 22 cm en doe de aardappelschijfjes om en om met uienringen erin. Bestrooi de laagjes met zout en laat ze langzaam garen op een laag vuur. Af en toe omdraaien (ze mogen niet bruinbakken). Als de aardappels bijna gaar zijn, de aardappels in een vergiet uitlekken en de olie opvangen. Koekenpan goed schoonmaken. Ondertussen in een schaal de eieren schuimig opkloppen. Vermeng het uitgelekte aardappelmengsel door de geklopte eieren en laat het 10 minuten staan. Verhit 2 eetlepels van de opgevangen olie in de koekpan tot de olie begint te walmen. Voeg dan in een keer het ei-aardappelmengsel toe en strijk het glad. Zet het vuur lager. Als de onderkant bruin wordt, de tortilla met behulp van een bord omdraaien in de opnieuw toegevoegde olie en ook zachtje bruin laten worden.

Bron

onbekend

Laatste reacties

Ikmaakdelekkerste avatar
Ikmaakdelekkerste 06-02-2012

Ik wilde je graag even wijzen op mijn nieuwe website: www.ikmaakdelekkerste.nl Het is een vraag en aanbod site van zelfgemaakt eten. Het gaat daarbij alleen om zelfgemaakte, verse, op bestelling gemaakte, kant-en-klare hapjes/gerechten. Gemaakt door hobbykoks, gegeten door iedereen die van lekker, zelfgemaakt eten houdt. De site is pas online. Het plaatsen van de advertenties is (uiteraard) gratis en vrijblijvend. De "maker" bepaalt altijd zelf of hij een bestelling wil accepteren. Ook bepaalt de maker zelf de prijs van het eten dat hij/zij wil verkopen; van tevoren of in overleg met de geïnteresseerde "eter". Iets voor jou? De tortilla zou er bijvoorbeeld erg goed passen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten