Bengaalse Stoofpot

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 02-12-2001


Dit gerecht bereid ik zeker eenmaal per maand en dat is Feest!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 kilo aardappels
1 aubergine
350 gram pompoen
450 gram sperziebonen
3 el ghee
1 ? tl mosterdzaad
2 gedroogde pepertjes
3 laurierblaadjes
1 tl fijngemalen fenegriek
1 tl anijszaad
6 dl water
zout naar smaak
2 citroenen
2 el verse korianderblad

Boodschappen bestellen
Benodigdheden


Voorbereiding

Schil de aardappels en snij in blokjes, was de sperziebonen en breek ze in drieen. Schil de pompoen en snij het in blokjes. Was de aubergine en snijd deze ook in blokjes.
Verhit de ghee in een grote pan boven een matig hoge vlam en strooi er het mosterdzaad, pepertjes verkruimeld, en de laurierblaadjes in. Sluit de pan af om te voorkomen dat het mosterdzaad er uit springt. Als het mosterdzaad ophoudt met knetteren voeg je de fenegriek, anijszaad en de komijn toe. Doe er dan meteen de

Bereidingswijze

aardappels bij en bak deze tot ze goudbruin zijn. Voeg dan de aubergine en pompoen toe en laat dit 5 minuten meebakken. Doe er dan samen met het water de sperziebonen bij en leg het deksel op de pan. Laat alles doorkoken tot de groenten gaar en de saus dik is. Haal de pan van de hittebron voeg zout naar smaak en roer alles nog even door elkaar.

Serveertip

Garneer elk portie met een partje citroen en eet dit samen met hete puri?s
Dit gerecht bereid ik voor twee dagen, zo lekker vinden wij het!

Laatste reacties

rockqueen avatar
rockqueen 04-12-2001

Meegenomen, lijkt me heerlijk! Anne

haring57 avatar
haring57 03-12-2001

Ziet er lekker uit! Meegenomen!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten