1. Home
  2. Recepten
  3. Kaantjes

Kaantjes

  •  ,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-12-2001

Ingrediënten


Runderkaantjeszeer grof gemalen of in kleine stukjes gesneden vers rundvetReuzelkaantjesrauwe reuzel, zeer grof gemalen of in kleine stukjes gesnedenSpekkaantjesvet spekRunderkaantjes, reuzelkaantjes (varkenskaantjes) en spekkaantjes (spekjes).

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

* Runderkaantjes:De stukjes vet worden in een braadpan of pan met dikke bodem op hoog vuur onder voortdurend roeren uitgesmolten. Als de stukjes mooi bruin zijn, worden ze er met de schuimspaan uitgeschept (goed laten uitlekken) en op grauw papier of in een vergiet gelegd, zodat het vet er verder uit kan lekken. Zout en peper worden naar smaak toegevoegd.Het vet dat in de pan achterblijft, is zuiver rundvet zoals je dat ook verpakt kunt kopen.* Reuzelkaantjes (varkenskaantjes):Deze worden gemaakt van rauwe reuzel. Bereiding als bij runderkaantjes.Wat in de pan achterblijft na het uitscheppen van de kaantjes is zuivere reuzel.* Spekkaantjes (spekjes):Spekjes of spekkaantjes zijn kaantjes die uit spek worden gebraden (zie runderkaantjes). Deze worden in Nederland het meest als zodanig gegeten.Het uitgebakken vet is spekvet.

Serveertip

Het rundervet, de reuzel en het spekvet zijn uitstekend geschikt voor bakken en braden en andere verwerking bij verscheidene gerechten.Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annabee


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annabee
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top