wild zwijn salmi

  • Grieks, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 02-12-2001

Agrio Choeroeno Salmi (Peloponnesos)

Deel dit recept

Ingrediënten
2 kg. Wild zwijn
3 glazen rode wijn
1 glas cognac
1 flinke wortel
1 knolselderie
2 uien
1/2 kopje boter
1 kop olijfolie
1 kg verse of 1 blikje tomaten
1 laurierblaadje
1/2 theelepel rozemarijn en 1/2 thl. tijm
zout en peper.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Aardewerk ovenschotel, grote vleespan.

Voorbereiding

Marinade:

Was het vlees zorgvuldig, peper het, snijdt het in porties en leg het in een aardewerk ovenschotel, wortel, ui en knolselderie in stukjes snijden en samen met de wijn, de cognac tijm en rozemarijn bij het vlees voegen, alles flink door elkaar scheppen. Schaal afdekken en 24 uur in de koelkast laten marineren.

Bereidingswijze

Het vlees uit de marinade halen, laten uitlekken. Pureer de tomaten. Smelt de boter in een grote vleespan en voeg de olijfolie toe, goed verhitten en dan de stukken vlees hierin rondom bruin braden, met de marinade en de gepureerde tomaten afblussen, zout toevoegen. Het vlees op een laag vuur ongeveer 1 uur gaar laten sudderen. Uit de pan nemen, de saus even af laten koelen, in een blender pureren en weer opzetten tot het al roerende tot een dikke saus is ingedampt, deze over de stukken vlees gieten.

Serveertip

Opdienen met frietjes en een salade of groente naar keuze.
N.B.:
Dit recept is ook geschikt voor andere wildsoorten, zoals wilde eend, haas, ree etc.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten