1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Griekse keuken
  5. wild zwijn salmi

wild zwijn salmi

  • Grieks, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 02-12-2001

Ingrediënten


2 kg. Wild zwijn3 glazen rode wijn1 glas cognac1 flinke wortel1 knolselderie2 uien1/2 kopje boter1 kop olijfolie1 kg verse of 1 blikje tomaten1 laurierblaadje1/2 theelepel rozemarijn en 1/2 thl. tijmzout en peper.


Verder heb je nodig


Aardewerk ovenschotel, grote vleespan.


Agrio Choeroeno Salmi (Peloponnesos)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Marinade:
Was het vlees zorgvuldig, peper het, snijdt het in porties en leg het in een aardewerk ovenschotel, wortel, ui en knolselderie in stukjes snijden en samen met de wijn, de cognac tijm en rozemarijn bij het vlees voegen, alles flink door elkaar scheppen. Schaal afdekken en 24 uur in de koelkast laten marineren.

Bereidingswijze

Het vlees uit de marinade halen, laten uitlekken. Pureer de tomaten. Smelt de boter in een grote vleespan en voeg de olijfolie toe, goed verhitten en dan de stukken vlees hierin rondom bruin braden, met de marinade en de gepureerde tomaten afblussen, zout toevoegen. Het vlees op een laag vuur ongeveer 1 uur gaar laten sudderen. Uit de pan nemen, de saus even af laten koelen, in een blender pureren en weer opzetten tot het al roerende tot een dikke saus is ingedampt, deze over de stukken vlees gieten.

Serveertip

Opdienen met frietjes en een salade of groente naar keuze.
N.B.:
Dit recept is ook geschikt voor andere wildsoorten, zoals wilde eend, haas, ree etc.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ellada


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ellada
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top