1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indiase keuken
  5. Gekruide Rijst

Gekruide Rijst

Door: mahab-hutas

  • Indiaas, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-12-2001

Ingrediënten 4 personen


250 gram basmati rijst
5 dl water
2 el ghee
2 lombok pepers
1 tl komijn zaad
1 tl gemalen kaneel
1 tl geraspte gemberwortel
3 kardemom zaden
2 el fijn gesneden verse koriander(Marrokaanse groenten man)
zout naar smaak.


Verder heb je nodig





Dit is een heet gerecht!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rijst wassen, 15 minuten laten weken en in tussen het water aan de kook brengen. Verhit de ghee en bak er de Spaanse pepers en de komijn in. Als de komijn bruin komijn begint te worden voeg je de kaneel, gember en de

Bereidingswijze

Kardemom toe. Roer alles door en voeg er de rijst aan toe. Blijf roeren tot de rijst alles opgenomen heeft en doorzichtig is. Voeg dan het hete water toe en breng alles opnieuw aan de kook. Laat de rijst in 15 minuten gaar worden op een halfhoge hittebron. Neem het deksel van de pan en laat de rijst een paar minuten droogkoken op de laagste hittebron.

Serveertip

Breng de rijst over op een schaal en strooi er korianderblad over. Dit gerecht kan bij elke groenten schotel geserveerd worden.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mahab-hutas
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top