Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Bearnaisesaus

Bearnaisesaus

Door: nana_c

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-12-2001

Ingrediënten


1 sjalot
1 glas witte wijn
1 scheut dragonazijn
1 takje verse dragon(gedroogde kan ook)
2 eierdooiers van zeer verse eieren
1 eetlepel.lauw water
120 gram boter
eventueel wat peterselie



Lekker bij steack

Ontdek meer:

Voorbereiding

De dag voordien:

In een steelpannetje met een stevige afgeronde binnen-bodem doe je het glas witte wijn,het gesnipperde sjalotje,een scheut dragonazijn en het takje dragon.Breng aan de kook en laat 5 tot 10 minuten.sudderen.Haal van het vuur en en giet het mengsel door een fijne zeef.

Bereidingswijze

Klop de 2 eierdooiers los samen met het lauwe water in een steelpannetje en au-bain marie.Zet daarna op een zacht vuurtje om lichtjes te laten opwarmen,maar zorg er voor dat het niet boven de 40?C komt.Eens de eieren een beetje beginnen te binden kan je de boter(op kamertemperatuur)klontje per klontje toevoegen en nu en dan een scheutje van het vocht.Als de saus klaar is kan je een beetje versnipperde peterselie toevoegen alsook wat verse dragon.

Tips:mocht de saus schiften (te heet) doe er dan vlug enkele druppels ijskoud water bij.
Wil je de saus warm houden (of eventueel terug opwarmen)doe dit dan au-bain-marie.
Gebruik nooit gedroogde kruiden.
Omdat de saus enkel wordt gemaakt met eierdooiers,hebt u natuurlijk eiwitten over,die kun je gemakkelijk invriezen en later gebruiken om een fond te klaren.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nana_c
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top