1. Home
  2. Recepten
  3. Mediterrane keuken
  4. Speculaas

Speculaas

  • Mediterraan, Banket
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 01-12-2001

Ingrediënten



3 kopjes bloem
een snuifje bakpoeder
2/3 kopje boter of margarine
1/2 kopje donkerbruine basterd suiker
wat melk om het deeg soepeler te maken
2 theelepels speculaaskruiden*
een snuifje zout
1/2 kopje gepelde en geschaafde amandelen.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Serveertip

Kneed alle ingredienten tot een zachte bal,
behalve de amandelen om de speculaas mee te versieren.
Rol het deeg op een met bloem bestrooid werkvlak tot een dikte van ong.
U kunt ook een paar grotere koeken maken.
1/2 cm en gebruik vormpjes om hier koekjes uit te steken.
Bak ongeveer 25 minuten in een matig warme oven (350? F/180? C),of totdat de koekjes gelijkmatig donkerbruin zijn.




Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van catweezel


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van catweezel
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top