caldo verde (portugal)

  • Portugees, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 30-11-2001
  • caldo verde (portugal)

    Caldo verde (portugal)

    Caldo verde (portugal)

"De soep " van de Portugezen

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
8 koppen water.
1 el. grof zout.
450 gr.geschilde en in dobbelsteentjes gesneden aardappelen.
120 gr.Portugese knoflookworst of chorizo,in plakken (in noodgevallen evt. met knoflook ingewreven en gebraden verse worst,in plakken gesneden).
450 gr.portugese groene kool,fijngesneden in dunne repen.
(evt.boerenkool,fijngesneden)
vers gemalen zwarte peper.
4 el.Olijfolie.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Zware kookpan met dikke bodem

Voorbereiding

Zet alle ingredienten vooraf klaar.

Bereidingswijze

Doe het water in de pan en breng het met zout aan de kook.
Voeg als het water kookt de aardappelen toe,sluit de pas af met een deksel en sudder tot de aardappelen gaar zijn.Dit duurt ca. 25 min.
Haal de aardappelen uit het water en pureer ze in een passevite.Beslist niet met een elektrische mixer want dan worden de aardappelen lijmachtig !
Doe de aardappelen terug in de pan en voeg de worst toe. Breng het al roerend weer aan de kook.Voeg de kool,de peper en de olijfolie toe en laat nog ca. 10 min.sudderen.
Dien de soep direct op.Voeg eventueel nog een beetje extra olijfolie toe.

Serveertip

Lekker met vers gebakken stokbrood,aan twee kanten dun besmeerd met olijfolie waarin wat zout en teentje fijngeperste knoflook en even onder een hete grill gelegd zodat het sneetje brood goudbruin wordt.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten