1. Home
  2. Recepten
  3. Portugese keuken
  4. caldo verde (portugal)

caldo verde (portugal)

  • Portugees, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-11-2001

Ingrediënten 10 personen


8 koppen water.
1 el. grof zout.
450 gr.geschilde en in dobbelsteentjes gesneden aardappelen.
120 gr.Portugese knoflookworst of chorizo,in plakken (in noodgevallen evt. met knoflook ingewreven en gebraden verse worst,in plakken gesneden).
450 gr.portugese groene kool,fijngesneden in dunne repen.
(evt.boerenkool,fijngesneden)
vers gemalen zwarte peper.
4 el.Olijfolie.


Verder heb je nodig


Zware kookpan met dikke bodem

caldo verde (portugal)
caldo verde (portugal)

"De soep " van de Portugezen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet alle ingredienten vooraf klaar.

Bereidingswijze

Doe het water in de pan en breng het met zout aan de kook.
Voeg als het water kookt de aardappelen toe,sluit de pas af met een deksel en sudder tot de aardappelen gaar zijn.Dit duurt ca. 25 min.
Haal de aardappelen uit het water en pureer ze in een passevite.Beslist niet met een elektrische mixer want dan worden de aardappelen lijmachtig !
Doe de aardappelen terug in de pan en voeg de worst toe. Breng het al roerend weer aan de kook.Voeg de kool,de peper en de olijfolie toe en laat nog ca. 10 min.sudderen.
Dien de soep direct op.Voeg eventueel nog een beetje extra olijfolie toe.

Serveertip

Lekker met vers gebakken stokbrood,aan twee kanten dun besmeerd met olijfolie waarin wat zout en teentje fijngeperste knoflook en even onder een hete grill gelegd zodat het sneetje brood goudbruin wordt.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fransbrouwers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fransbrouwers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top