Bifana

  • Portugees, Tussendoortje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 29-11-2001

Portugees broodje warm vlees met mosterd en een heet pepersausje

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4-6 kleine broodjes (voorgebakken per 6, supermarkt)
450 gr, varkensvlees (hamlappen oid.)
gekruide olijfolie
peper
rozemarijn
teen knoflook
zeezout
piri piri (tabasco doet 't ook, of chili-olie)
dragonmosterd
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grillplaat voor op het fornuis
snijplank
vleeshamer

Voorbereiding

maak van ca. 200 ml olijfolie met rozemarijn, knoflook, peper, en wat zeezout met de staafmizer een kruidenolie om het vlees te marineren.
Snij dunne plakken van het varkensvlees,
dek af met keukenfolie en
hamer de plakken dun met de vleeshamer.
Strijk de plakken aan een kant in met de olie om te marineren

Bereidingswijze

Zet de grillplaat op hoog vuur en stook hem goed heet (begint te roken)
De broodjes in de oven afbakken en horizontaal insnijden en openklappen
Grill de dunne plakken vlees en bestrijk de ongemarineerde kant tijdens het grillen met een klein beetje olie.
Leg de plakken op de broodjes.
Vervolgens de dragonmosterd en de piri piri naar smaak op het vlees en smullen maar!

Serveertip

De dragonmosterd die hier kant en klaar wordt verkocht is meestal erg heet, pas daar mee op. De mosterd die in Portugal wordt gebruikt is over het algemeen vrij zacht. Als je wat dragon aan je favoriete mosterd toevoegt en het een paar dagen laat staan gaat het ook heel aardig. Desnoods een snuif suiker toevoegen om wat scherpte van de mosterd weg te halen. Tenslotte gebruiken we daarvoor de piri piri, de tabasco of de chili-olie.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten