1. Home
  2. Recepten
  3. Zuurdesem zonder gist

Zuurdesem zonder gist

Door: padington_a

  •  , Brood
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 29-11-2001

Ingrediënten


60 ml. water
60 gram meel (roggen of tarwe)




Is nodig om een zuurdesembrood te maken ZONDER Gist

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Let op, het water dient (lauw)warm te zijn!


1e dag: Meng 20 ml. water met 20 gram meel in glazen pot met schroefdeksel en laat de pot gedurende een nacht staan bij een temperatuur van 28 graden Celsius.


2e dag: Opnieuw 20 gram meel en 20 ml. warm water toevoegen, doorroeren en gedurende de dag bij de eerder aangegeven warmte laten staan.


3e dag: Opnieuw 20 gram meel en 20 ml. warm water toevoegen, doorroeren en bij een temperatuur van 28 graden Celsius laten staan.


4e dag: Het zuurdesem is klaar en 125 gram hiervan kan gebruikt worden op basis van 1 kg. volkorenmeel.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van padington_a
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top