Zuurdesem zonder gist

  • Brood
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 29-11-2001

Is nodig om een zuurdesembrood te maken ZONDER Gist

Deel dit recept

Ingrediënten
60 ml. water
60 gram meel (roggen of tarwe)


Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Let op, het water dient (lauw)warm te zijn!


1e dag: Meng 20 ml. water met 20 gram meel in glazen pot met schroefdeksel en laat de pot gedurende een nacht staan bij een temperatuur van 28 graden Celsius.


2e dag: Opnieuw 20 gram meel en 20 ml. warm water toevoegen, doorroeren en gedurende de dag bij de eerder aangegeven warmte laten staan.


3e dag: Opnieuw 20 gram meel en 20 ml. warm water toevoegen, doorroeren en bij een temperatuur van 28 graden Celsius laten staan.


4e dag: Het zuurdesem is klaar en 125 gram hiervan kan gebruikt worden op basis van 1 kg. volkorenmeel.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten