Zuurdesem op basis van Gist

  • Brood
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 29-11-2001

is nodig om een zuurdesembrood MET Gist te maken

Deel dit recept

Ingrediënten
300 ml. water
300 gram meel (roggen of tarwe)
1 eetlepel suiker
2? theelepel droge gist


Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Let op, het water dient (lauw)warm te zijn!
Meng alle ingredienten in een kom (NIET van metaal). Na het mengen de kom met een doek afdekken en 4 tot 5 dagen op een warme plek (20-25 graden Celsius) laten staan. Het zuurdesemdeeg 1-2 maal daag doorroeren.



Laatste reacties

anja_janssen avatar
anja_janssen 16-02-2009

volgens mij mag je dit brood geen "zuurdesem" noemen omdat je gist gebruikt, een echt zuurdesembrood behoort zonder gist bereid te worden. Zie recepten voor het moederdeeg van zuurdesembrood op deze site.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten