Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Zuurdesembrood zonder Gist

Zuurdesembrood zonder Gist

Door: padington_a

  •  , Brood
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-11-2001

Ingrediënten


Moederdeeg 100 gram voltarwemeel fijn koud water
Voltarwemeel voor het brood 250 gram
Boerenbruin 125 gram
Boerenwit 125 gram
Zout 5 gram
Zuurdesem (Moederdeeg) 50 gram
Water 150 cc
Ongezoete karnemelk 150 cc
Boter 20 gram



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voor het moederdeeg: Kneed de ingredienten voor het moederdeeg tot een stevige bal,
en bewaar deze op kamertemperatuur (18 to 20 ?C) in een aarden pot
tot hij zuur gaat ruiken en tweemaal in omvang is toegenomen.
Controleer geregeld of het deeg niet te droog wordt
en voeg dan opnieuw een beetje bloem en lauw water toe en kneed opnieuw.
Gebruik altijd 10% zuurdesem op de benodigde hoeveelheid bloem voor de bereiding
van een brood.
De hoeveelheid zuurdesem die weggenomen wordt, moet opnieuw toegevoegd worden
en het moederdeeg moet dan opnieuw rijpen.
Zo kan het steeds weer gebruikt worden.
Voor het brood: Doe de ingredienten in de broodmaker en selecteer het programma voor
bruin brood en bepaal de kleur van de korst.





Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van padington_a
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top