Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. gevogelte met ananas

gevogelte met ananas

Door: kuyerelfrink

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 29-11-2001

Ingrediënten 4 personen


1 kip of ander gevogelte
1 ananas
4 eetl.Calvados
7 eetl. room
boter,peper,zout
2 stukken aluminiumfolie


Verder heb je nodig


Oven


Een gewoon kippetje maar toch heel apart

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Smelt de boter in een Braadpan en braad de vogel aan alle
kanten goudbruin.
Snijd de ananas in dikke schijven en verwijder de schil.
Leg de vellen aluminiumfolie kruisgewijs over elkaar
en bestrijk het bovenste vel met boter.
Leg de ananasschijven er op en kruid ze met peper en zout.
Kruid de kip van binnen en doe er een klontje boter
en een eetl. Calvados bij,leg de vogel op de ananas
Kruid nu ook de buitenzijden en bestijk het vlees met boter.
Besprenkelhet geheel met Calvados en room.
Vouw het aluminiumfolie zorgvuldig om de vogel en sluit goed af.
Plaats het pakket nu in een goed voorverwarmde oven
en laat het in ongeveer 1 uur gaar worden
bij een middelmatige temperatuur.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kuyerelfrink
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top