1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Franse keuken
  5. eendenborst salade

eendenborst salade

Door: dagantheunis

  • Frans, Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 29-11-2001

Ingrediënten 4 personen


400 gram gerookte eendenborst, gemengde salade met een frambozendressing, 200 gram
verse ganzelever, 40 gram rozijnen, en 40 gram pijnpoompitjes, of fijngehakte hazelnoten.
voor de dressing: Ui, Suiker, Mosterd, Frambozenazijn en Walnotenolie , Zout en Peper


Verder heb je nodig


Snijmachine, voor de eendenborst en de ganzenlever.
staafmixer, en mengkom voor de dressing

eendenborst salade
eendenborst  salade

Gerookte eendenborst salade met frambozendressing en ganzeleverkrullen

Ontdek meer:

Voorbereiding

Dressing maken, rozijnen marineren in een frambozenlikeur, nootjes roosteren, de eendenborst op plakjessnijden ( niet te dik en niet te dun )

Bereidingswijze

De plakjes eendenborst in bloemvorm op de spiegel van het bord, tegen de rand garneren, de rozijnen en nootjes over het bord strooien
een hoopje gemengde salade met dressing midden op het bord schikken, en de rest van de nootjes en rozijnen er over strooien

Serveertip

Op het laatst de ganzeleverkrullen snijden en
direkt op de salade trapperen, en bestrooien met peper van de molen en grof zeezout



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dagantheunis
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top