KARAMEL-PECAN BROWNIES

  • Banket
  • 30-60 min.
  • KARAMEL-PECAN BROWNIES

    KARAMEL-PECAN BROWNIES

    KARAMEL-PECAN BROWNIES

  • KARAMEL-PECAN BROWNIES

    KARAMEL-PECAN BROWNIES

    KARAMEL-PECAN BROWNIES




Deel dit recept

Ingrediënten
375 gr zo puur mogelijke chocolade, in stukjes

375 gr roomboter, in blokjes

500 gr suiker

6 eieren

merg van 3 vanillestokjes

225 gr bloem

1 theelepel zout

250 gr karamel

125 ml slagroom

400 gr pecannoten

125 gr pure chocolade, grof gehakt

bakblik 20x30


Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 12637,03 kcal
Koolhydraten 970,53 g
Eiwitten 167,79 g
Vetten 894,29 g

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 ?C. Vet het bakblik in.
Smelt de chocolade en boter au-bain-marie. Roer tot de chocolade helemaal gesmolten is.
Klop de eieren en vanille schuimig in een schaal.
Zeef in een andere schaal de bloem en voeg het zout toe. Laat het chocolade mengsel wat afkoelen en klop er dan met een garde de suiker en de eieren door en spatel er vervolgens de bloem door.
Schep de helft van het beslag in het bakblik en bak 25 minuten tot het stevig aanvoelt.
Smelt intussen de karamels en de slagroom en de magnetron of in een pan met een dikke bodem. Roer glad.
Voeg de helft van de pecannoten toe en smeer uit over de eerste brownie laag.
Bestrooi met de pure chocolade, schep het overgebleven beslag erover en bestrooi met de rest van de pecannoten.
Zet nog 25 minuten in de oven, laat afkoelen en snij in vierkantjes.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

laura-d avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten