KARAMEL-PECAN BROWNIES
- Banket
- 30-60 min.
Ingrediënten
375 gr zo puur mogelijke chocolade, in stukjes375 gr roomboter, in blokjes
500 gr suiker
6 eieren
merg van 3 vanillestokjes
225 gr bloem
1 theelepel zout
250 gr karamel
125 ml slagroom
400 gr pecannoten
125 gr pure chocolade, grof gehakt
bakblik 20x30
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 12637,03 kcal |
Koolhydraten | 970,53 g |
Eiwitten | 167,79 g |
Vetten | 894,29 g |
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 ?C. Vet het bakblik in.
Smelt de chocolade en boter au-bain-marie. Roer tot de chocolade helemaal gesmolten is.
Klop de eieren en vanille schuimig in een schaal.
Zeef in een andere schaal de bloem en voeg het zout toe. Laat het chocolade mengsel wat afkoelen en klop er dan met een garde de suiker en de eieren door en spatel er vervolgens de bloem door.
Schep de helft van het beslag in het bakblik en bak 25 minuten tot het stevig aanvoelt.
Smelt intussen de karamels en de slagroom en de magnetron of in een pan met een dikke bodem. Roer glad.
Voeg de helft van de pecannoten toe en smeer uit over de eerste brownie laag.
Bestrooi met de pure chocolade, schep het overgebleven beslag erover en bestrooi met de rest van de pecannoten.
Zet nog 25 minuten in de oven, laat afkoelen en snij in vierkantjes.