KARAMEL-PECAN BROWNIES

  • Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-11-2001
  • KARAMEL-PECAN BROWNIES

    KARAMEL-PECAN BROWNIES

    KARAMEL-PECAN BROWNIES

  • KARAMEL-PECAN BROWNIES

    KARAMEL-PECAN BROWNIES

    KARAMEL-PECAN BROWNIES




Deel dit recept

Ingrediënten
375 gr zo puur mogelijke chocolade, in stukjes

375 gr roomboter, in blokjes

500 gr suiker

6 eieren

merg van 3 vanillestokjes

225 gr bloem

1 theelepel zout

250 gr karamel

125 ml slagroom

400 gr pecannoten

125 gr pure chocolade, grof gehakt

bakblik 20x30


Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 ?C. Vet het bakblik in.
Smelt de chocolade en boter au-bain-marie. Roer tot de chocolade helemaal gesmolten is.
Klop de eieren en vanille schuimig in een schaal.
Zeef in een andere schaal de bloem en voeg het zout toe. Laat het chocolade mengsel wat afkoelen en klop er dan met een garde de suiker en de eieren door en spatel er vervolgens de bloem door.
Schep de helft van het beslag in het bakblik en bak 25 minuten tot het stevig aanvoelt.
Smelt intussen de karamels en de slagroom en de magnetron of in een pan met een dikke bodem. Roer glad.
Voeg de helft van de pecannoten toe en smeer uit over de eerste brownie laag.
Bestrooi met de pure chocolade, schep het overgebleven beslag erover en bestrooi met de rest van de pecannoten.
Zet nog 25 minuten in de oven, laat afkoelen en snij in vierkantjes.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

claw836 avatar
claw836 09-02-2013

vijfde keer dat ik het aan het maken ben.Om accumulatie aan de zijkanten tegen te gaan zou ik minder karamel gebruiken. De reden dat het naar de buiten kant gaat: je smeert het al heel erg dikke beslag naar de zijkant(als je de karamel tussen in het gedaan), ik gebruik zelf rond de 100gram karamel.Verder staat er 400 gram noten, dat is best veel, ik gebruik 200g.

claw836 avatar
claw836 15-11-2012

Er staat niet bij waar de karamel gebruikt moet worden. Ben het vandaag voor de tweede keer aan het maken. Het is heerlijk, maar wel zwaar op de maag! Eerste keer heb ik de karamel tussen de lagen gedaan. Wat er uit kwam was dat alle noten en karamel aan de buiten kant van de cake terecht kwamen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten