Kabeljauw (Gegrilde) Met Citrusvruchten En Appel

  • Internationaal, Tussengerecht
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kabeljauwmoten van 200 g met vel,4 limoenen,2 sinaasappels,2 pompelmoezen,2 mandarijnen,1 rode paprika,1 gele paprika,4 boscoopappels,1 mango,4 sjalotten, 1 dl vloeibare honing,1 dl frambozenazijn,2 dl arachideolie,cayennepeper, peper en zout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180?C

Bereidingswijze

Schil de citrusvruchten zeer dun en snijd de schil dan in dunne reepjes. Breng deze reepjes inkoud water aan de kook en lat ze dan direct schrikken in koud water. Herhaal dit 2 maal en confijt ze dan (met suiker bestrooien, besprenkelen met water en op een zacht vuur warm houden. Schil dan de paprika's, de mango's en de appels en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel de sjalotjes en hak ze fijn. Stoof dit alles in de olie en overgiet het dan met de azijn en de honing. Meng er dan de geconfijte schillen onder. Strijk de kabeljauwmoten in met olie en kleur ze onder een hete grill en zet ze daarna in de oven voor 5 minuten. Schik de fruitmengeling midden op een bord en leg er de kabeljauwmoot op.

Serveertip

Serveer met gekookte aardappelen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

witte_kop avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten