Kabeljauw (Gegrilde) Met Citrusvruchten En Appel
- Internationaal, Tussengerecht
- 20-30 min.
Ingrediënten 4 personen
4 kabeljauwmoten van 200 g met vel,4 limoenen,2 sinaasappels,2 pompelmoezen,2 mandarijnen,1 rode paprika,1 gele paprika,4 boscoopappels,1 mango,4 sjalotten, 1 dl vloeibare honing,1 dl frambozenazijn,2 dl arachideolie,cayennepeper, peper en zoutVoorbereiding
Verwarm de oven voor op 180?C
Bereidingswijze
Schil de citrusvruchten zeer dun en snijd de schil dan in dunne reepjes. Breng deze reepjes inkoud water aan de kook en lat ze dan direct schrikken in koud water. Herhaal dit 2 maal en confijt ze dan (met suiker bestrooien, besprenkelen met water en op een zacht vuur warm houden. Schil dan de paprika's, de mango's en de appels en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel de sjalotjes en hak ze fijn. Stoof dit alles in de olie en overgiet het dan met de azijn en de honing. Meng er dan de geconfijte schillen onder. Strijk de kabeljauwmoten in met olie en kleur ze onder een hete grill en zet ze daarna in de oven voor 5 minuten. Schik de fruitmengeling midden op een bord en leg er de kabeljauwmoot op.
Serveertip
Serveer met gekookte aardappelen.