1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Witte chocoladecreme met aardbeien

Witte chocoladecreme met aardbeien

Door: nana_c

  • Belgisch, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-11-2001

Ingrediënten 8 personen


400 gram witte chocolade
6 eieren
8 blaadjes gelatine
1/2 liter slagroom
1 kilogram aardbeien
100 gram chokoladecouverture(chocolade voor Bonbons



Ontdek meer:

Voorbereiding

De dag voordien:

Hak de chocolade grof en laat hem smelten au Bain-Marie.Splits de eieren en klop de eierdooiers schuimig.Klop het eiwit heel stijf.Laat de gelatine weken in koud water,knijp de blaadjes uit en los ze op in 4 eetlepel heet water.Roer de eierdooiers door de chocolade en roer de gelatine erdoor.Klop er wanneer de creme vast wordt het eiwit en de stijfgeklopte room door.Laat de creme opstijven in de koelkast

Bereidingswijze

De dag zelf:

Laat de chokoladecouverture smelten au_Bain_Marie.
Schep met behulp van 2 lepels bolletjes(eitjes) van de chocoladecreme,schik ze op een bord en versier met de aardbeien.Garneer met slierten warme chocolade.Dien onmiddelijk op.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nana_c
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top