1. Home
  2. Recepten
  3. Oostenrijkse keuken
  4. Meringue
  5. Appeltaart meringue

Appeltaart meringue

  • Oostenrijks, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-11-2001

Ingrediënten 8 personen


Pate brisee (zie mijn recept), 750 gram appels, suiker, 1 eetlepel rum, 3 eiwitten, 100 gram poedersuiker, 80 gram geraspte kokos.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de appels, snijd ze in kleine blokjes en kook ze in een beeje water met suiker tot een grove moes. Voeg van he vuur af de rum toe en laat ze afkoelen. Stort de moes op een voorgebakken taartbodem. Klop de eiwitten stijf en voeg er al kloppend lepel voor lepel de poedersuiker aan toe. Daarna, nog steeds kloppend, de geraspte kokos. Schep dit mengsel op de appelmoes en bestrooi rijkelijk met poedersuiker. Verwarm de oven voor op 175 graden, zet de taart erin en schakel over op bovenwarmte. Na ongeveer een half uur is de appeltaart klaar.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpjvdberg


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpjvdberg
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top