1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Robeekse peren

Robeekse peren

  • Belgisch, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-11-2001

Ingrediënten 4 personen


4 handperen, 1 fles Beaujolais, 1 dl. bessenjenever, 250 gr. suiker, 1 kaneelstokje, citroenschil, 150 gr mascarpone, 1 vanillestokje, 150 gr kwark, scheutje amandellikeur, wat aardappelmeel, 4 blaadjes munt, eetlepel poedersuiker


Verder heb je nodig


Peren schillen en de onderkant recht afsnijden zodat ze rechtop blijven staan. Peren in pan zetten, wijn, bessenjenever, kaneelstokje, citroenschil en suiker toevoegen. Peren gaar koken in de wijn. Peren, kaneelstokje en citroenschil uit de pan halen. Vocht binden met wat aardappelmeel tot de gewenste dikte.
Kwark en mascarpone mengen, vanillestokje uitschrapen en met de amandellikeur en de poedersuiker aan het mascarpone-mengsel toevoegen. Even goed opkloppen enn in koelkast af laten koelen.
Peren in het vocht opwarmen.
Peren op 4 bordjes zetten, napperen met de beaujolais-saus. Bordjes opmaken met quenellen van de mascarponecreme en versieren met een blaadje munt.


In beaujolais gekookte peren met mascarponecreme. Wie lijnt kijkt naar iets anders.

Deel dit recept

Ontdek meer:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gaius


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gaius
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top