Champignonsoep
- Nederlands, Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 27-11-2001
Heerlijke soep die we graag lusten.
Ingrediënten 4 personen
1 klein uitje, 250 gr champignons, 50 gr boter, 3/4 l kippenbouillon, 3 theelepels aardappelzetmeel of maizena, 2 dl room, zout peper, nootmuskaat.Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 734,08 kcal |
Koolhydraten | 34,84 g |
Eiwitten | 18,22 g |
Vetten | 52,84 g |
Benodigdheden
Soeppan,roerlepel.Voorbereiding
Pel en snipper de ui, maak de champignons schoon en snij ze in plakjes.
Bereidingswijze
Smelt de boter zonder dat ze bruin word in een diepe pan en bak hierin de gesnipperde ui zachtjes glazig (ca. 3 minuten).
Voeg de plakjes champignons toe en bak ze 1 minuut mee.
Schep ze zo nu en dan om.
Voeg de bouillon toe en breng de soep op hoog vuur aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de soep 5 minuten zachtjes koken.
Roer de maizena los met een eetlepel room, roer het "papje" en de rest van de room door de soep en laat de soep nog 5 minuten koken.breng de soep op smaak met wat zout, peper en een snufje nootmuskaat.
Serveertip
Lekker met warme stokbrood.
Laatste reacties
Lekker en simpel soepje. Dankjewel voor je recept.
Gister gemaakt, en hij was makkeljk, snel klaar en heerlijk!
Wat een heerlijke soep is dit!! Zeker voor herhaling vatbaar.
Gemaakt, een heerlijk soepje!!
Heerlijk soepje en lekker makkelijk! Bedankt voor het recept.
zo juist gemaakt heerlijk soepje, dit eten we zeker vaker
ohhhhhhhh ik heb hem ook even bewaard want het is makkelijk snel en heerlijk volgens mij.
Klinkt geweldig, ga komende week zeker maken :)
Heerlijk! Gemaakt voor familie die langs kwam en iedereen was onder de indruk terwijl het zo makkelijk is.