Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Champignonsoep

Champignonsoep

Door: iene-mien

  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 27-11-2001

Ingrediënten 4 personen


1 klein uitje, 250 gr champignons, 50 gr boter, 3/4 l kippenbouillon, 3 theelepels aardappelzetmeel of maizena, 2 dl room, zout peper, nootmuskaat.


Verder heb je nodig


Soeppan,roerlepel.


Heerlijke soep die we graag lusten.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel en snipper de ui, maak de champignons schoon en snij ze in plakjes.

Bereidingswijze

Smelt de boter zonder dat ze bruin word in een diepe pan en bak hierin de gesnipperde ui zachtjes glazig (ca. 3 minuten).
Voeg de plakjes champignons toe en bak ze 1 minuut mee.
Schep ze zo nu en dan om.
Voeg de bouillon toe en breng de soep op hoog vuur aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de soep 5 minuten zachtjes koken.
Roer de maizena los met een eetlepel room, roer het "papje" en de rest van de room door de soep en laat de soep nog 5 minuten koken.breng de soep op smaak met wat zout, peper en een snufje nootmuskaat.

Serveertip

Lekker met warme stokbrood.



Deel dit recept

Reacties (17)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van iene-mien
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top