1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Champignonsoep

Champignonsoep

Door: iene-mien

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 27-11-2001

Ingrediënten 4 personen


1 klein uitje, 250 gr champignons, 50 gr boter, 3/4 l kippenbouillon, 3 theelepels aardappelzetmeel of maizena, 2 dl room, zout peper, nootmuskaat.


Verder heb je nodig


Soeppan,roerlepel.

Champignonsoep
Champignonsoep
Champignonsoep
Champignonsoep

Heerlijke soep die we graag lusten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel en snipper de ui, maak de champignons schoon en snij ze in plakjes.

Bereidingswijze

Smelt de boter zonder dat ze bruin word in een diepe pan en bak hierin de gesnipperde ui zachtjes glazig (ca. 3 minuten).
Voeg de plakjes champignons toe en bak ze 1 minuut mee.
Schep ze zo nu en dan om.
Voeg de bouillon toe en breng de soep op hoog vuur aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de soep 5 minuten zachtjes koken.
Roer de maizena los met een eetlepel room, roer het "papje" en de rest van de room door de soep en laat de soep nog 5 minuten koken.breng de soep op smaak met wat zout, peper en een snufje nootmuskaat.

Serveertip

Lekker met warme stokbrood.



Reacties (18)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van iene-mien
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top