
1 klein uitje, 250 gr champignons, 50 gr boter, 3/4 l kippenbouillon, 3 theelepels aardappelzetmeel of maizena, 2 dl room, zout peper, nootmuskaat.
Soeppan,roerlepel.
Heerlijke soep die we graag lusten.
Pel en snipper de ui, maak de champignons schoon en snij ze in plakjes.
Smelt de boter zonder dat ze bruin word in een diepe pan en bak hierin de gesnipperde ui zachtjes glazig (ca. 3 minuten).
Voeg de plakjes champignons toe en bak ze 1 minuut mee.
Schep ze zo nu en dan om.
Voeg de bouillon toe en breng de soep op hoog vuur aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de soep 5 minuten zachtjes koken.
Roer de maizena los met een eetlepel room, roer het "papje" en de rest van de room door de soep en laat de soep nog 5 minuten koken.breng de soep op smaak met wat zout, peper en een snufje nootmuskaat.
Lekker met warme stokbrood.
absor 21-06-2016
Gister gemaakt, en hij was makkeljk, snel klaar en heerlijk!
carodebood 23-03-2016
Wat een heerlijke soep is dit!! Zeker voor herhaling vatbaar.
miekevanholst 30-01-2016
Gemaakt, een heerlijk soepje!!
thegreen 01-09-2013
Heerlijk soepje en lekker makkelijk! Bedankt voor het recept.
ans1975 31-01-2013
zo juist gemaakt heerlijk soepje, dit eten we zeker vaker