1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Hazenpeper (NL)

Hazenpeper (NL)

  • Nederlands, Feestmaaltijd
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 27-11-2001

Ingrediënten 6 personen


1 konijn/haas (wild of tam), 3 a 4 uien, wijn (rode of witte), 2 a 3 goudreinetten, peperkoek (ontbijtkoek), laurierblaadjes, jeneverbessen, evt. zwarte peperkorrels, zout & peper. (alle hoeveelheden zijn eigenlijk afhankelijk van eigen smaak en de hoeveelheid vlees)


Verder heb je nodig


Braadpan, goed mes


Een oud (Brabants?) recept dat mijn Oma elk jaar met Kerst maakte!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Als je echt wild hebt zet je het konijn of de haas 1 nacht voordat je het gaat maken in de azijn. Verdeel het vlees in stukken, snipper de uien.

Bereidingswijze

Smelt boter in de pan met een scheutje olie, bak het (drooggedepte) in stukken verdeelde en met peper en zout gekruide vlees mooi rondom bruin en haal het uit de pan. Bak nu de uien glazig en voeg de wijn (niet te veel ineens, je kunt altijd nog toevoegen) toe, als het geheel weer kookt voeg je het vlees, de laurierblaadjes, jeneverbessen en als je van wat pittiger houdt de peperkorrels toe en laat het geheel sudderen totdat het vlees van de botten valt, af en toe kijken en wat vocht (wijn) warm toevoegen.
Haal het vlees (en de laurierblaadjes, jeneverbessen en peperkorrels) eruit en ontdoe het van de botten. Doe nu alles terug in het (hete) vocht, voeg de in blokjes gesneden appels toe en sudder nog ongeveer een kwartiertje.
Verkruimel op het laatst (een paar plakken) peperkoek boven het geheel (om te binden) en warm alles nog een tijdje goed door. Proef even en voeg, indien nodig, naar smaak nog zout en peper toe.

Serveertip

Lekker met Cranberriesaus, gebakken aardappeltjes, stoofpeertjes en groenten naar keuze (b.v. spruitjes met kastanjes). Als je niet met alcohol wilt koken of geen wijn hebt, kun je dit ook vervangen door (kippen)bouillon, denk dan wel om de hoeveelheid zout die je gebruikt!Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bums


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bums
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top